Werk & Thuis

Dit boek is een naslagwerk voor iedereen die te maken krijgt met de juridische aspecten van thuiswerken tijdens en na de coronacrisis. Het geeft grondig onderbouwde antwoorden op vragen zoals: Welke formaliteiten moeten de partijen naleven? Voor welk materiaal moet de werkgever zorgen? Moet de onderneming een onkostenvergoeding betalen? Mag de werknemer ook vanuit zijn tweede verblijf in het buitenland werken?, …

Author(s):
Ann Witters, Julie Devos, Anouck Stabel, Lauren Daniels
book | published | 1st edition
June 2021 | x + 136 pp.

Paperback
€60.-


ISBN 9789400013766


When you check this box, you will be subscribed to the series. If you subscribe to the series, each new volume will automatically be sent to you. You can only cancel your subscription after having received two consecutive volumes.

Details


De coronapandemie verplichtte de werkende bevolking om massaal te beginnen telewerken. Ook in de toekomst zal deze vorm van tewerkstelling ongetwijfeld deel blijven uitmaken van het HR-landschap.
Een correcte invoering en organisatie van thuiswerk doet bij ondernemingen echter heel wat vragen rijzen (Bv: welke formaliteiten moeten de partijen naleven? Voor welk materiaal moet de werkgever zorgen? Moet de onderneming een onkostenvergoeding betalen? Mag de werknemer ook vanuit zijn tweede verblijf in het buitenland werken?).
Werk & thuis is een naslagwerk voor iedereen die te maken krijgt met de juridische aspecten van thuiswerken tijdens en na de coronacrisis. De auteurs hebben in hun hoedanigheid van advocaat reeds tal van ondernemingen ondersteund bij het organiseren van hun telewerkbeleid. Het is vanuit deze praktijkervaring dat dit boek tot stand is gekomen.
Komen onder meer aan bod:
De verschillende bestaande vormen van thuiswerk
-De arbeidsvoorwaarden van de thuiswerker
-Het materiaal en aansprakelijkheid bij thuiswerk
-De verschillende mogelijkheden op het vlak van onkostenvergoedingen bij thuiswerken
-De arbeidstijd van de thuiswerker
-Privacy en gegevensbescherming in het kader van thuiswerk
-Het welzijn van de thuiswerkende werknemer
-“Workation”, ofwel thuiswerk vanuit het buitenland
Ann Witters, Julie Devos, Anouck Stabel en Lauren Daniels zijn allen als advocaat actief bij Claeys & Engels.

Table of Contents

There are no separate chapters available for this publication.