Koers zetten naar deugdelijk bestuur in mijn KMO

Dit praktische naslagwerk neemt de ondernemer mee doorheen de ontwikkelingsfasen van de onderneming. Iedere onderneming vindt hierin dan ook, naast een aantal noodzakelijke bouwstenen als basis, nuttige en praktische ingrediënten om de toekomst te trotseren.
Author(s):
Lutgart Van den Berghe, Sibylle du Bus de Warnaffe
book | published | 1st edition
July 2014 | x + 114 pp.

Paperback
€45.-


ISBN 9789400005242

Details

Goed bestuur kan een belangrijke rol spelen, niet enkel voor de wat grotere (beursgenoteerde) ondernemingen, maar nog veel meer voor de (kleine en middelgrote) niet-beursgenoteerde ondernemingen op zoek naar groei en continuïteit.
Koers zetten naar deugdelijk bestuur in mijn KMO richt zich vooral tot de ondernemer die bewust en effectief inzet op groei en successie. Verschillende bestuursvraagstukken komen daarbij aan bod: hoe omgaan met beslissingsbevoegdheid, delegatie, verantwoording, controle enz. Kortom: alle elementen om tegen de beste voorwaarden de beste mensen en middelen te kunnen inzetten. In een globale concurrentieomgeving is dit allesbehalve evident.

Dit praktische naslagwerk, geschreven door prof. dr. Lutgart Van den Berghe en Sibylle du Bus de Warnaffe, neemt de ondernemer mee doorheen de ontwikkelingsfasen van de onderneming. Iedere onderneming vindt hierin dan ook, naast een aantal noodzakelijke bouwstenen als basis, nuttige en praktische ingrediënten om de toekomst te trotseren.
Er bestaat een Franstalige versie van deze uitgave: ‘Cap sur la gouvernance des PME’. Voor meer informatie over deze uitgave, kunt u terecht op www.anthemis.be

Table of Contents

Inhoudstafel (p. 0)

Inleiding (p. 1)

Hoofdstuk 1. Het bestuur van een groeiende KMO: van start met de essentiële bouwstenen (p. 5)

Hoofdstuk 2. De implementatie van professioneel bestuur: een kwestie van openheid en maturiteit (p. 19)

Hoofdstuk 3. Waarom zou mijn onderneming moeten opteren voor een actieve raad van bestuur met externe bestuurders? (p. 35)

Hoofdstuk 4. Hoe pak ik goed bestuur aan in een KMO? (p. 45)

Hoofdstuk 5. Test uw governancepositie en maturiteit (p. 105)

Lexicon (p. 111)