Het WVV doorgelicht

Dit boek bundelt de Nederlandstalige bijdragen van een studiecyclus over het Wetboek van vennootschappen en verenigingen die door zeven Belgische rechtsfaculteiten in Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Leuven en Louvain-la-Neuve werd georganiseerd. De reparatiewetgeving uit april 2020 en de eerste ervaringen op het terrein zijn reeds verwerkt in dit boek.

Author(s):
Marieke Wyckaert, Hans De Wulf
book | forthcoming | 1st edition
April 2021 | xxvii + 786 pp.

Paperback
€115.-


ISBN 9789400010420Publication date: April 1, 2021

Details

Dit boek bundelt de Nederlandstalige bijdragen van een studiecyclus over het Wetboek van vennootschappen en verenigingen die door zeven Belgische rechtsfaculteiten in Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Leuven en Louvain-la-Neuve werd georganiseerd.

Het Wetboek van vennootschappen en verenigingen betekent een fundamentele hervorming voor alle ondernemingen die zijn georganiseerd als vennootschap, vereniging of stichting, van maatschap tot beursgenoteerde NV of coöperatieve vennootschap erkend als sociale onderneming. Het bevat substantiële veranderingen die de Belgische ondernemingswetgeving flexibeler, doelmatiger en efficiënter moeten maken, en de concurrentie met andere Europese wetgevingen aankunnen.

Alle professoren in het vennootschapsrecht van het land hebben hun krachten gebundeld om, in synergie en harmonie, coherente en complementaire analyses voor te stellen. Deze analyses geven enerzijds de grote lijnen aan maar bieden anderzijds ook een gedetailleerde technische analyse aan van de vele wijzigingen die werden doorgevoerd. Precies doordat dit werk de vrucht is van samenwerking tussen de academici van alle universiteiten komt de bijdragen groot gezag toe en mag het boek een mijlpaal heten.

De reparatiewetgeving uit april 2020 en de eerste ervaringen op het terrein zijn reeds verwerkt in dit boek.

Table of Contents

There are no separate chapters available for this publication.

Also interesting for you: