Handboek Burgerlijk Recht - set 4 delen

Het eerste Handboek Burgerlijk Recht, beter bekend onder de naam van auteur professor Dekkers, was gedurende verschillende decennia hét referentiewerk voor Belgische civilisten. Sinds de laatste update in 1971 wijzigde het burgerlijk recht echter ingrijpend. Een herziening van dit naslagwerk drong zich dus op.
Author(s):
René Dekkers, Eric Dirix, Alain-Laurent Verbeke, Hélène Casman, Annelies Wylleman
book | published | 1st edition
May 2010 | 0 pp.

Hardback
€434.35 €620.50


ISBN 9789050954570

Details

Een onmisbaar 4-delige totaaloverzicht van het Belgische burgerlijk recht

Het eerste Handboek Burgerlijk Recht, beter bekend onder de naam van auteur professor Dekkers, was gedurende verschillende decennia hét referentiewerk voor Belgische civilisten. Sinds de laatste update in 1971 wijzigde het burgerlijk recht echter ingrijpend. Een herziening van dit naslagwerk drong zich dus op.
Dankzij de medewerking van vooraanstaande top-juristen, is Intersentia erin geslaagd om dit referentiewerk volledig te actualiseren, zodat met deze uitgave opnieuw een alomvattend naslagwerk van topkwaliteit op de markt komt.

Deel I : Personenrecht en Familierecht
René Dekkers & Annelies Wylleman

Deel II : Zakenrecht, zekerheden en verjaring
René Dekkers & Eric Dirix

Deel III : Verbintenissen, gebruikelijke contracten en bewijslast
René Dekkers & Alain Verbeke - Nicolas Carette - Kristof Vanhove

Deel IV: Huwelijksstelsels, erfrecht en giften
René Dekkers & Hélène Casman

René Dekkers (1909-1976) was één van de grootste Belgische juristen van de 20ste eeuw. Nauwelijks 27 jaar oud startte zijn academische loopbaan als hoogleraar Romeins recht. Als rechtshistoricus, comparatist en vooral civilist kenmerkte zijn carrière zich door zijn encyclopedische kennis en zijn ongelooflijke productiviteit. Na jarenlang te hebben meegewerkt aan De Page’s Traité élémentaire de droit civil belge begon hij aan zijn opus magnum: het driedelige Handboek Burgerlijk Recht. Dit levenswerk werd voor het laatst heruitgegeven in 1971. Het viel op door zijn samengebalde heldere syntheses, waardoor professor Dekkers erin slaagde om het volledige burgerlijk recht grondig te bespreken op amper 3000 bladzijden. Het boek zette niet enkel bakens uit, door zijn doordachte interpretatie werd het ook een grensverleggende en veel geciteerde bron van recht.

1. Buitengewoon volledig
Het Handboek Burgerlijk Recht bestrijkt de volledige rechtstak in vier boekdelen. Elk deel is in handen van een gerenommeerde topjurist. Dit titanenwerk werd deskundig gecoördineerd door wijlen Prof. Dr. Gustaaf Baeteman, die als oud-student en -medewerker van professor René Dekkers perfect geplaatst was om de geest van het oorspronkelijke werk te bewaken.

2. Buitengewoon verhelderend
De grote kracht van Dekkers’ standaardwerk schuilde in de toegankelijke, beknopte en heldere schrijfstijl. Door de klare taal viel het werk ook in de smaak van iedereen die zich snel wilde verdiepen in de finesses van het Belgische burgerlijk recht.
Die directe schrijfstijl blijft ook het handelsmerk van het vernieuwde handboek. Ondanks de enorme stroom aan nieuwe regels, innoverende rechtspraak en nuancerende interpretaties, wisten de auteurs de omvang van deze nieuwe uitgave te beperken.

3. Buitengewoon diepgaand
Het Handboek Burgerlijk Recht is meer dan een overzicht. Het graaft verrassend diep, beperkt zich niet tot de theorie maar heeft ook oog voor complexe praktijksituaties.
Precies daarom is en blijft het in de eerste plaats een echt handboek, geschikt voor juristen die dagelijks met het recht ‘in werking’ worden geconfronteerd.

Voor advocaten, magistraten en notarissen is dit Handboek Burgerlijk Recht dan ook verplichte lectuur en het vertrek- én eindpunt van al hun dossiers. De uitgave is geschikt voor het eerste opzoekwerk, maar dankzij de verwijzingen naar wat echt belangrijk is, ook het ideale uitgangspunt voor diepgaand studiewerk.

Table of Contents

Inhoudsopgave deel 1 (p. 0)

Inhoudsopgave deel 2 (p. 2)

Inhoudsopgave deel 3 (p. 3)

Inhoudsopgave deel 4 (p. 4)

Open access content

Parts of this book have been made open access. We make chapters open access because they are particularly topical, or provide a useful introduction to the subject. They may be available for a limited time or indefinitely. Some books are entirely and permanently open access.


Inhoudsopgave deel 1 (p. 0)
Inhoudsopgave deel 2 (p. 2)
Inhoudsopgave deel 3 (p. 3)
Inhoudsopgave deel 4 (p. 4)

Also interesting for you: