Grondwettelijk recht (tweede editie)

Dit boek biedt een volledig overzicht van het grondwettelijk recht in de gelaagde rechtsorde. Het is in de eerste plaats opgevat als een inleidende cursus voor al wie zich in het grondwettelijk recht wil verdiepen. Daarnaast richt het boek zich op de praktijkjurist die op zoek is naar een toegankelijk handboek.

Author(s):
Stefan Sottiaux
book | forthcoming | 2nd edition
September 2021 | 530 pp.

Paperback
€110.-


ISBN 9789400011472


Alternative prices
- Student price: €40.-


Publication date: September 10, 2021

Details

Dit boek biedt een volledig overzicht van het grondwettelijk recht in de gelaagde rechtsorde. Het is in de eerste plaats opgevat als een inleidende cursus voor al wie zich in het grondwettelijk recht wil verdiepen. Daarnaast richt het boek zich ook op de praktijkjurist die op zoek is naar een toegankelijk handboek.

Grondwettelijk recht is om verschillende redenen uniek. Het combineert een grondige analyse van het Belgisch grondwettelijk recht met een bespreking van het grondwettelijk recht dat we op de andere bestuursniveaus aantreffen. Het gaat ook uitgebreid in op de complexe verhoudingen tussen de verschillende overheden. Per thema schetst de auteur de diverse visies in de rechtspraak en de rechtsleer. Daarnaast bevat het boek de meest relevante passages uit de leidinggevende arresten over het grondwettelijk recht.

“Sottiaux´ handboek is een onontbeerlijke en toegankelijke gps voor wie zich wil verdiepen in het grondwettelijk recht in de gelaagde rechtsorde, zoals die in België is ontstaan als gevolg van de opeenvolgende staatshervormingen.”
Rik Van Cauwelaert, De Tijd, 19 maart 2016

Stefan Sottiaux is professor grondwettelijk recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven en advocaat aan de balie van Antwerpen.

Table of Contents

There are no separate chapters available for this publication.