Gerechtskosten in strafzaken

Dit boek verduidelijkt en actualiseert het thema van de gerechtskosten in strafzaken Het beheren en beheersen van gerechtskosten is altijd een belangrijke opdracht geweest voor justitie, maar wint nog aan belang naarmate de verzelfstandiging van de gerechtelijke entiteiten toeneemt.

Author(s):
Jens Timmermans, Hans Van Espen, Stephanie Vanthienen
book | forthcoming | 0th edition
November 2021 | 200 pp.

Paperback
€75.-


ISBN 9789400013322Publication date: November 30, 2021

Details

In hun zoektocht naar de waarheid moeten magistraten een beroep doen op externe hulp. Gerechtsdeskundigen, vertalers en tolken zijn noodzakelijk om strafonderzoeken en strafprocessen tot een goed einde te brengen. Daarnaast vergt een strafzaak nog heel wat andere ondersteuning. Wie stelt de prestatieverleners van justitie aan? Wat mag dat kosten? Wie controleert de opdrachtgevers? En zijn er voldoende mogelijkheden om het voorgeschoten overheidsgeld te recupereren?
Dit boek wil het thema van de gerechtskosten in strafzaken verduidelijken en actualiseren. Het beheren en beheersen van gerechtskosten is altijd een belangrijke opdracht geweest voor justitie, maar wint nog aan belang naarmate de verzelfstandiging van de gerechtelijke entiteiten toeneemt.
Het werk verschijnt in de Bibliotheek Strafrecht.

Table of Contents

There are no separate chapters available for this publication.