Franchising

Dit boek wil een houvast en een gids zijn voor ondernemers en hun juridische adviseurs die hun weg zoeken in dit verbrokkelde juridische labyrint. Naast een overzicht van de bestaande Belgische rechtsleer en rechtspraak, wordt de franchisingovereenkomst eveneens besproken op het vlak van het IPR, evenals het grensoverschrijdende en Europese recht.

Author(s):
Olivier Vaes
book | published | 1st edition
April 2005 | 227 pp.

Paperback
€55.-


ISBN 9789050954167

Details

Franchising neemt in de distributiesector een steeds belangrijkere plaats in. Niettemin bestaat er voor deze materie in België nog geen bijzondere wettelijke regeling, in tegenstelling tot in andere Europese landen. De rechtspraak en rechtsleer vullen dit juridische vacuüm slechts gedeeltelijk op.
Dit boek wil een houvast en een gids zijn voor ondernemers en hun juridische adviseurs die hun weg zoeken in dit verbrokkelde juridische labyrint. Naast een overzicht van de bestaande Belgische rechtsleer en rechtspraak, wordt de franchisingovereenkomst eveneens besproken op het vlak van het IPR, evenals het grensoverschrijdende en Europese recht, terwijl de lezer ook tips en een checklist voor nationale en internationale franchisingcontracten in dit boek terugvindt.

Chapters

There are no separate chapters available for this publication.