Criminaliteit en rechtshandhaving in de Euregio Maas-Rijn. Deel 5

In dit boek worden de problemen van drugsoverlast in Maastricht en omgeving in kaart gebracht en wordt op basis van de meest recente onderzoeksinzichten een inschatting gemaakt van de effecten die voornoemde beleidsmaatregelen op die problemen zullen sorteren.
Author(s):
Ben Rovers, Cyrille Fijnaut
book | published | 1st edition
July 2011 | viii + 110 pp.

Paperback
€50.-


ISBN 9789400002395

Details

In geen andere stad in Nederland ervaren inwoners zoveel drugsoverlast als in Maastricht.
Meer dan de helft van de bevolking heeft er af en toe mee te maken, een kwart zelfs vaak. De veertien coffeeshops in de stad trekken jaarlijks miljoenen buitenlandse bezoekers die veel overlast veroorzaken. Daarnaast kent de stad een grote illegale drugsmarkt die eveneens voor veel overlast zorgt, ook in de omliggende gemeenten. Al jaren proberen gemeente en regio een oplossing voor deze problemen te vinden. Maastricht overweegt een aantal coffeeshops te verplaatsen naar de rand van de stad of ze ontoegankelijk te maken voor buitenlandse bezoekers. In dit boek worden de problemen van drugsoverlast in Maastricht en omgeving in kaart gebracht en wordt op basis van de meest recente onderzoeksinzichten een inschatting gemaakt van de effecten die voornoemde beleidsmaatregelen op die problemen zullen sorteren.
Ben Rovers is criminoloog/onderzoeker en oprichter van het Bureau voor Toegepast veiligheidsonderzoek (BTVO) in ’s-Hertogenbosch.
Cyrille Fijnaut is hoogleraar strafrecht en criminologie aan de Universiteit van Tilburg.

Table of Contents

There are no separate chapters available for this publication.