Concentratiecontrole in België

Dit boek biedt een volledig overzicht van de concentratiecontrole in België. Het bespreekt het toepassingsgebied van de concentratiecontrole door de BMA, de beoordelingstoets en het beoordelingskader, de mogelijke bezwaren en verbintenissen die eraan tegemoetkomen, de aanmeldingsplicht en de administratieve procedure voor de BMA, en tot slot het beroep bij het Marktenhof. Alle onderdelen worden omstandig geduid aan de hand van de toepasselijke richtsnoeren en de beslissingspraktijk.

Uitnodiging gratis boekvoorstelling Concentratiecontrole (8/12/2022 | 17u00-19u00 | Crowell & Moring Brussel).

Na een introductie door de voorzitter van de BMA, Prof. em. Dr. Jacques Steenbergen, volgt een voorstelling van het boek door de auteur (Karel Bourgeois).

>> Inschrijven via https://communications.crowell.com/19/5705/landing-pages/rsvp-blank.asp?sid=blankform


Author(s):
Karel Bourgeois
book | forthcoming | 1st edition
December 2022 | xx + 429 pp.

Hardback
€125.-


ISBN 9789400015449Publication date: December 6, 2022

Details

De oprichting van Kinepolis, de fusie tussen Ahold en Delhaize, de overname door Telenet van De Vijver Media, het zijn slechts enkele voorbeelden van concentraties die de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) diende te toetsen op de gevolgen voor de concurrentie, en die het belang van de concentratiecontrole illustreren. In het licht van de toenemende consolidatie in tal van economische sectoren, zal de concentratiecontrole ook in de komende jaren meer dan ooit belangrijk zijn voor de bescherming van de mededinging.

Tegen deze achtergrond biedt dit boek een volledig overzicht van de concentratiecontrole in België. Het bespreekt het toepassingsgebied van de concentratiecontrole door de BMA, de beoordelingstoets en het beoordelingskader, de mogelijke bezwaren en verbintenissen die eraan tegemoetkomen, de aanmeldingsplicht en de administratieve procedure voor de BMA, en tot slot het beroep bij het Marktenhof. Alle onderdelen worden omstandig geduid aan de hand van de toepasselijke richtsnoeren en de beslissingspraktijk. Het boek richt zich tot al wie interesse heeft voor of betrokken is bij de concentratiecontrole.

Over de auteur

Karel Bourgeois is advocaat-vennoot bij Crowell & Moring LLP te Brussel. Hij is gespecialiseerd in mededingingsrecht en was de afgelopen 20 jaar betrokken bij diverse spraakmakende concentratiezaken voor de BMA.

Table of Contents

There are no separate chapters available for this publication.